ביקור אצל כורך ספרים
היום התלוותי לקורס עיצוב הספרים של גילה קפלן בבצלאל בביקור אצל דניאל בלום, כורך ספרים בעבודת יד שבחנותו הקטנה ברח' אלנבי בתל־אביב ניתן להתרשם ממבחר עבודות שלו ומכלי העבודה המיוחדים המשמשים את כורך הספרים - הדבקים, הסכינים, הגלגליות והמכשירים השונים. הביקור אצל בלום נערך על מנת להכין את משתתפי הקורס לשלב הסופי של עבודתם בקורס, ולכן קיבלנו הסבר טכני רחב על כל מה שקשור להכנת ספר לכריכה ולתהליך הכריכה עצמו.
לינקבוע | ספרים מתאריך 06 ינואר 2006, 20:06 | תגובות (10)הבעה טיפוגרפית בשנקר - חלק א'
קורס במחלקה לעיצוב גרפי בשנקר, ששמו "הבעה טיפוגרפית", מנסה לקיים מפגש ראשוני של תלמידי שנה א' עם היסודות הפרימיטיביים שעליהם הטיפוגרפיה, או אפילו השפה הכתובה, נשענת עליהם. בקורס השנה, שאותו הנחה עודד עזר, התבקשו הסטודנטים למצוא חפץ קטן כלשהו, ולבסס בעזרתו מערכת שלמה של סימנים שתוכל להיחשב כשפה כתובה, שניתן יהיה להבין אותה וללמוד אותה בקלות יחסית. האתגרים שאיתם התמודדו הסטודנטים הביאו לכמה תוצאות מעניינות, שאת חלקן נראה כאן.
לינקבוע | טיפוגרפיה מתאריך 22 ספטמבר 2005, 01:32 | תגובות (1)כרונוטקסט במדבר
יוזמה מרשימה ביותר מוצגת כרגע באתר של אריאל מלכא, כרונוטקסט. מדובר בסקיצות למצגת מולטימדיה חדשה עבור היכל הספר - זהו אחד המתמודדים במסגרת מכרז של מוזיאון ישראל בירושלים, שהיא חלק ממהלך גדול יותר של חידוש תפיסת ההצגה הכוללת בהיכל הספר. מלכא מציין שהדוגמאות שהוא מביא אינן מייצגות בהכרח את מה שבסופו של דבר יוצג בהיכל הספר, אם יזכה במכרז, אך הן באות להדגים את הרעיון מאחורי "כרונוטקסט", שהוא התפתחות של מדיום הכתב כתהליך אבולוציוני - כפי שמסיתות אבנים עברנו לכתיבה על עור בהמות, ולאחר מכן לפפירוס ולנייר המודרני.
הסקיצות הללו, המציגות את פרק 40 בספר ישעיהו ככתב ספירלי ה"מודפס" על מדבר הררי דיגיטלי, הן הבטחה גדולה למה שאולי יתממש כמצגת אמנותית-הגותית בהיכל הספר המחודש.
לינקבוע | חדשות ועדכונים מתאריך 18 ספטמבר 2005, 13:02 | תגובות (0)נוכחות ישראלית בהלסינקי
רגע לפני שזה מתחיל, עיון קצר בתוכנית הכנס השנתי של ATypI (הארגון הבינלאומי לטיפוגרפיה) שיערך בין ה-15 ל-18 בספטמבר בהלסינקי, מגלה שהשנה מרצים שלושה ישראלים בכנס, ועוד מציגה אחת.
המרצים הם עודד עזר ויהודה חופשי, שידברו על "יצירה של טיפוגרפיה עברית המהווה חלק מהזהות הלאומית הישראלית החדשה", ועדי שטרן, שיסקור את "היסטוריית הלטיניזציה של הכתב העברי", וידגים כיצד השפעה זו "זרה ורעה לאות העברית".
משתתפת נוספת בכנס היא מיכל וקסלר, שתציג את פרוייקט הגמר שלה בבצלאל, "פרויקט הכתב העברי", שסקירה אודותיו תעלה באתר זה בקרוב.
לינקבוע | חדשות ועדכונים מתאריך 12 ספטמבר 2005, 01:55 | כרטיסי טיסה לפינלנד (0)מבט על דפוס בלט
בביקור שערכתי ב"דפוס אות ואות", בית דפוס קטן ליד שוק מחנה יהודה בירושלים, הראה לי הבעלים, עדי רצין, את אוסף אותיות הבלט שלו, ונתן לי לצלם קצת. כל הציוד הוא זכר לתקופה מוקדמת יותר, בה השיטה הפופולארית ביותר היתה סידור של אותיות מתכת ולחיצתן לתוך הדף המודפס באמצעות מכונות גדולות שפעולתן דומה לפעולת המכבש, הנקראות Letterpress. הרבה מההגיון שנמצא בדפוס העכשווי מושאל מתקופת דפוס הבלט, והיכרות מקרוב עם המדיום הנעלם הזה יכולה לתרום הרבה ידע לכל מעצב גרפי מתחיל. הנה כמה תמונות שצילמתי באותו יום.
לינקבוע | טיפוגרפיה מתאריך 23 יולי 2005, 00:33 | תגובות (8) לעמוד הקודם | עמוד 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | לעמוד הבא